Rock læderjakker – Historien bag & Online køb

Rockstjerner går i læderjakker – sådan er det bare! Det er dog svært at sige, hvilke rockstjerner der var først med trenden. Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, at siden The Ramones’ tid, har rock ‘n roll og læderjakker i den grad hængt sammen. Her ser vi nærmere på rockstjernernes fascination af læderjakken. Nederst i dette indlæg finder du links til webshops, hvor du kan købe læderjakker online.

Ramones & læderjakkerne

Ramones i læderjakker

Et klassisk billede af The Ramones iført deres ikoniske læderjakker.

Ramones var et amerikansk band, der siges at have skabt punk rock-genren. De fik aldrig den store kommercielle succes i USA, eller noget andet sted for den sags skyld, men særligt i England blev gruppen en inspirationskilde for andre bands. Således blev bl.a. Sex Pistols og The Clash dannet efter Ramones-koncerter i London.

Ramones var trendsættere – både på musik- og tøjfronten. Som det ses i videoen herunder var der en klar og tydelig ‘we don’t give a f*ck” linje gennem bandets optrædener. Nyd bare den kompromisløse ‘Blitzkrieg Bop’ herunder:

 Den lille anarkist inde i mig trygler mig om at gå ud og købe en læderjakke magen til, når jeg ser videoer af Ramones-optrædener. Sådan må mange unge mennesker have haft det i 70′erne, hvor bandet, og dermed læderjakken, blev moderne. Unge punks fra hele verden kopierede selvfølgelig bandets stil og snart gik alle de nye, særligt britiske, bands iklædt læderjakker.

Dette er fortsat hele vejen op gennem 80′erne, 90′erne og 00′erne. Her følger en billedserie af stjerner fra musikkens verden iført læderjakker.

The Smiths i rock læderjakker

Morrissey og Johnny Marr fra britiske The Smiths, der hærgede hitlisterne i 80′erne og   stadig ses som indie-rockens fædre.

Kurt Cobain læderjakke

Kurt Cobain fra grunge-bandet Nirvana blev kendt for at klæde sig… lad os sige, lettere mærkværdigt. Han var en fantastisk musiker, der desværre  mistede livet i 1994.

Damon Albarn læderjakke

Damon Albarn er forsanger i britpop-bandet Blur, der i 90′erne hittede med numre som ‘Song 2′ og ‘Parklife’. 

Alex Turner læderjakke

Arctic Monkeys er fortsat et af de mest populære britiske bands. Her ses forsanger Alex Turner under en  koncert.

Læderjakken har altså sat tydelige spor gennem musikhistorien. Men…

Hvor kan man købe rock-læderjakker?

Det er et svært spørgsmål at svare på i og med, at der egentlig ikke er én rock-læderjakke. Der er selvfølgelig de helt tynde, der blev båret af Ramones. Hvis du er på udkig efter en sådan, vil jeg anbefale dig at lægge vejen forbi din lokale genbrugsbutik. Der har jeg tidligere været heldig at finde en ægte punk-læderjakke til under 100 kr.

Online findes der en række websites, der selv kalder sig leverandører af vintage, indie og rock ‘n roll clothing. Herunder ser du et par af de webshops, der sælger rock læderjakker online:

Phixclothing: her er der et meget bredet stiludvalg. Således findes der både de tynder skindjakker og mere tykke. Endda kan du også få et par stykker med pelskrave, hvis det skulle friste. Prisen ligger typisk på 60 euro pr. jakke – omkring 450 DKK.

Thatindielook: navnet siger ligesom sig selv. Her er fokus på ‘indie’, hvilket typisk betyder tætsiddende, når det kommer til tøjet. Pr. dags dato (04.05.12) kan der findes stilede læderjakker, der alle koster omkring 50 britiske pund, hvilket er ca. 450 danske kroner. Super billigt, men jeg skal ikke kunne sige noget om kvaliteten.

Kender du selv webshops, der sælger cool rock ‘n roll læderjakker? Smid en kommentar & del siden med os andre! :)

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Rock læderjakker - Historien bag & Online køb, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

2 Responses to Rock læderjakker – Historien bag & Online køb

 1. Niels KBH 7. maj 2012 at 13:45 #

  Fedt indlæg! Jeg er helt på linje med dig – ingen tvivl om at Ramones brug af læderjakker har været inspirationskilde for mange unge musikere. Også derfor vi ser rock n rollere gå med jakkerne om stunder -> de ser godt ud og så er der historie bag.

  VA:F [1.9.21_1169]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Steen Sørensen 28. maj 2012 at 23:27 #

  Hell yeah The Ramones!! Det kan godt være at den jakke er blevet taget af mange unge bands, men hvor er den dog stadig voldsomt fed. Har den selv og går jævnligt med den – med stolthed!

  VA:F [1.9.21_1169]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar